Cum te feresti de supraincalzire laptop?

Cum te feresti de supraincalzire laptop?

 

Salutare! Noi cei de la echipa curatarelaptop ne gandim ca in momentul asta citesti articolul din pat. Iti oferim sfatul de a te aseza la birou, de ce? Poate nu stiai dar folosirea laptopului in pat duce la supraincalizre. Un laptop supraincalzit poate produce daune componentelor interne. Inainte ca daunele cauzate de supraincalzire laptop, iti recomandam sa ajungi in service!

Laptopul fiind de dimensiuni mult mai mici decat ale unui computer, este normal sa se incalzeasca! Insa nu este bine cand laptopul este supraincalzit deoarece la un moment-dat acesta nu va mai functiona probabil deloc! Inainte sa apara fenomenul de supraincalzire laptop acesta are tendinta de a da diferite semne, afla acum care sunt aceste semne. Daca simti miros de ars trebuie sa fi foarte atent cu laptopul altfel risti distrugerea completa a acestuia!

Supraincalzirea bateriei laptopului

Majoritatea bateriilor au tendinta sa isi sfarseasca ciclul de viata din cauza la supraincalzire! Acestea sunt de tip lithium si sunt afectate din cauza caldurii excese. In cazul in care laptopul tau se incalzeste in exces accelereaza distrugerea bateriei. In timp, vei observa ca bateria va tine foarte putin, sau chiar va fi neutilizabila!

Supraincalzirea placii de baza

O placa de baza este ‘mama’ computerului, stim asta deoarece toate componentele se afla pe ea! Atunci cand ai semne de supraincalzire laptop, iar placa de baza este afectata reduc eficienta curentului! Curentul este transmis prin firele conectate in placa de baza. Poti folosii o aplicatie de monitorizare a laptopului pentru a reduce riscul de supraincalzire laptop!

Supraincalzirea procesorului laptopului

Probabil nu stiai dar procesul de supraincalzire afecteaza in cele din urma procesorul laptopului! Un procesor ce ‘sufera’ de supraincalzire va incetinii chiar cu 70% laptopul tau. Pentru a te ferii de acest lucru, este indicat sa iti efectuezi periodic o mentenanta pentru laptop! Curatarea prafului si schimbarea pastei termoconductoare ajuta cand vine vorba de supraincalzire laptop si accelereaza laptopul!

Supraincalzire laptop! cum ma feresc de o supraincalzire?

Noi vorbim in general de un laptop, si de feonmenul numit ‘supraincalzire laptop’. Dar poate ai un computer, nu? Pentru a prevenii acest fenomen iti recomandam sa folosesti un sistem de racire cat mai bun! Insa acest lucru este valabil si pentru un laptop, un cooler ce nu isi mai face treaba trebuie inlocuit rapid! Curata laptopul oricand ai ocazia, Praful este inamicul ce aduce supraincalzirea! Iti recomandam sa ajungi in service pentru o mentenanta profesionala!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *